Lisbeth Baks slægtssider

Hjem BlogOpdateringer  Kontakt Om siden  Download  Sitemap

       

Aneliste
Anetavle
Steder

 

  Efterlysninger

Jeg har følgende billeder, som jeg håber nogen kender og kan give mig oplysninger om. Jeg hører også meget gerne fra andre, der er interesserede i nedennævnte slægter.

Merrild slægten

Min tip-oldefar på min farfars side hed Knud Madsen Merrild. Han var landmand og senere møller og handelsmand på Nybro Mølle i i Ørre sogn ved Herning. Han stammede fra Merrild i Vildbjerg sogn, ligeledes ved Herning. Herfra stammede en vidtforgrenet slægt kaldet "Merrild slægten". Denne slægt er beskrevet i bogen: Merrild-Slægtens Grene (udgivet i Roskilde i 1933 og forfattet af: Chr. Merrild Lundby).

Denne bog beskriver efterslægten af Mads Nielsen og Ane Margrethe Christensdatter. Der er taget udgangspunkt i deres 6 sønner. Min tip-oldefar er beskrevet i afsnit 3. Mine oldemor er hans ældste datter: Else Marie Knudsen. Hun var gift med Mikkel Pedersen Bak. De er beskrevet på s. 49-51 og min bedstefar Martin Jesper Mikkelsen Bak på s. 51.

Der er ikke noget billede af min tip-oldefar i bogen, og derfor kunne jeg godt tænke mig at komme i kontakt med andre, der interesserer sig for Merrild slægten. Vi har dette billede gemt i slægten, og vi kunne godt forestille os, at det måske var Knud Madsen Merrild:

merrild.bmp (2322998 bytes)

Bag på billedet fremgår det, at det er taget hos fotografen L. Hansen i Stege. Nu boede Knud Madsen Merrild dog ikke i Stege - men kunne måske have været på besøg hos sin datter og svigersøn Kirstine og Elias Nielsen.

Mouritsen Søndergaard - Munch

Min oldemor (min farmor's mor) Ottobine Mouritsen Søndergaard døde i en ung alder, og vi har derfor ikke haft meget kendskab til hendes slægt. Hendes far og mor: Christen Mouridsen Søndergaard (født 1830 i Aulum sogn) og Inger Birthe Kirstine Ottosen (født 1834 i Nørlem sogn) har været bosat: i Mejrup sogn ved Holstebro, i selve Holstebro og senere på gården Sønderlund i Sinding sogn ved Herning. De havde børnene:

  • Maren
  • Inger Marie
  • Mathilde
  • Mourtiz
  • Hanne
  • Ottobine (min oldemor)
  • Inger Marie (Ottobine og Inger Marie var tvillinger)

Datteren Maren (født 1857) var gift med Rasmus Munch, der havde en Agentur forretning i Herning. Min farmor (Dorthea Skov) havde kontakt med dem under sin opvækst.

Min farmor har opbevaret dette billede, som vi ikke ved, hvem forestiller. Vi tror personerne på billedet må stamme fra hendes mor's side, da billedet ikke findes i andre grene af familien. Et gæt kunne være hendes mor's forældre eller den ovenfor nævnte storesøster med mand (eller andre søskende med familie). Jeg vil meget gerne i kontakt med slægt af Maren og Rasmus Munch eller slægt til Christen Mouridsen Søndergaard og Birthe Kirstine Ottosen og deres børn.

munch.bmp (6216054 bytes)

Der er ingen oplysninger om fotograf på billedet.

 
 

Denne side er udarbejdet af Lisbeth Bak. Alle rettigheder forbeholdes. Siden er sidst rettet 3/6 2006