Lisbeth Baks slægtssider

Hjem BlogOpdateringer  Kontakt Om siden  Download  Sitemap 

       

Aneliste
Anetavle
Steder
Efterlysninger

 
 


 

 
Tilbage til: > Aneliste  > Anetavle Download Marinus anetavle som pdf-fil
Download Ane Cecilies anetavle som pdf-fil
 

Marinus Christian Nielsen6 og Ane Cecilie Clausen7


Marinus Christian Nielsen6 blev født 3. januar 1888 i Brørup sogn som søn af Hans Peter Esendrup Albert Nielsen12 og Charlotte Høeberg13.

Han blev viet til Ane Cecilie Clausen7, datter af Albert Clausen14 og Cecilie Cathrine Christensen15, den 29. november 1912 i Læborg kirke. Hun blev født 2. februar 1890 i Brørup sogn.

Marinus døde 6. juni 1928 på Thorsted Skovgård, Egtved sogn og blev begravet 13. juni i Brørup kirke.  Ane Cecilie døde 10. juli 1976 på Kolding Sygehus og blev ligeledes begravet i Brørup kirke.
 

Børn:

Cecilie Kathrine Nielsen

født 30. august 1913 på Gammelby Mark, Læborg sogn
  Helga Mildred Nielsen født 20. april 1915 på Gammelby Mark, Læborg sogn
 

Mary Charlotte Nielsen3

født 12. februar 1919 på Gammelby Mark, Læborg sogn

Marinus boede som barn med sine søskende, forældre og sin farfar og farmor i en ejendom ved Brørup. Som ung tjente han syd for, det der dengang var grænsen til Tyskland, Kongeåen. Her var der mangel på tjenestefolk. 

Ane Cecilie (eller Anna som hun senere foretrak at kalde sig) blev født i Eskelund Kær ved Brørup. Her døde hendes mor, da hun var 6 år gammel. Hendes far giftede sig igen, og de flyttede til en ejendom på Hundsbæk Mark og senere i 1912 til Fuglsanggård ved Gesten. Hun tjente flere steder, indtil hun blev gift. 

Marinus og Ane Cecilie lærte hinanden at kende, da de begge tjente syd for grænsen. De blev gift 29. november 1912 i Læborg kirke, da de var henholdsvis 22 og 24 år gamle. 

Den første ejendom, de fik, lå på Gammelby Mark i Læborg sogn. Her blev deres tre piger født. Under 1. Verdenskrig lå Marinus som soldat ved Kongeåen. Han var kun hjemme i høsten, og når kartoflerne skulle tages op.

I 1920 købte de en gård i Vittrup, som de havde i 3 år og herefter en gård i Asbo, som de havde i 2 år. Derefter købte de Thorsted Skovgård, der var på ca. 100 tdr. land. Her døde Marinus dog allerede i 1928 efter en lungebetændelse.

 

 

Thorsted Skovgård

Ane Cecilie solgte gården og flyttede til sin halvbror Rasmus og senere til sin søster Kirstine for at gå til hånde. Hun fik derefter en lejlighed i Gesten. Her startede hun som kogekone og fik et godt ry. Hun var meget afholdt.

 

 

Min mormor, som jeg husker hende. Her står hun ved vandpumpen ved huset på Gesten Hovedgade, hvor hun havde en lejlighed

Den sidste del af sit liv boede hun i pensionistbolig i Gesten. Hun døde i 1986 og blev begravet i Brørup gl. Kirke ved siden af Marinus.

Avisartikel fra Ane Cecilie's 60 års fødselsdag

 
 

Denne side er udarbejdet af Lisbeth Bak. Alle rettigheder forbeholdes. Siden er sidst rettet 22/11 2006